A családi pincészet saját, GERE néven forgalmazott borai. A borcsaládunk könnyedebb, gyümölcsösebb hangvételű borait az Alapborok adják, melyek színes, fiatalos címkékkel kerülnek forgalomba. A piramison eggyel feljebb lépve következnek a komolyabb mondanivalóval bíró Birtokborok, melyeket az elegáns fekete-fehér címkecsaláddal különböztetünk meg. Legfelül pedig a 3 Csúcsborunk (Kopar, Solus, Attila) található, melyek teljesen egyedi címkét kaptak, hiszen mindegyik külön egyéniség.

 

FRICI Fehér

Friss, fiatalos, üde, gyümölcsös fehér gyöngyözőbor, mely intenzíven hozza az alap fajtára jellemző illat és ízjegyeket. Az alapbort palackozáskor dúsítunk kellemes szén-dioxiddal. Remek nyári ital, fogyasztását jól behűtve ajánljuk.

FRICI Rosé

Illatban friss, üde és tiszta gyümölcs rosé bor, melyet palackozáskor frissítünk egy kis krémes szén-dioxiddal. A kellő savtartalom szép játékosságot ad a bornak, mely jó ízintenzitással párosul. Könnyed, légies bor szép lecsengéssel.

Olaszrizling

Hagyományos fajtája a borvidéknek. Igazi szépségét ez a bor a magas mustfokkal szüretelt szőlőnek köszönheti. Gyümölcsös, jellegzetes, citrusos, grapefruitos aromájú, finom savakkal rendelkező bor. Reduktív technológiával készült bor, fajtára jellemző illatokkal és ízekkel.

Portugieser

A Villányi borvidék jellemző fajtája. Lágy, bársonyos, és kifejezetten gyümölcsös vörösbor, melyben dominál a szőlő elsődleges illata és aromája. Könnyen iható, üde, kellemes vörösbor. Ne érleljük hosszabb ideig, hiszen frissen fogyasztva az igazi.

Athus Cuvée

Fűszeres karakterű, friss savakkal rendelkező, izgalmas vörösbor. A friss savakat és a karaktert a Kékfrankos, a fűszerességet a Cabernet Sauvignon, a gyümölcsösséget, kedvességet pedig a Kékoportó adja.

Merlot

Ez a bor is gyümölcsösségéről híres, ezt öleli körbe egy szép fűszeresség. Ízében érett és kerek, tanninja bársonyos, savai játékosak. A csokoládés tónusok, tejkaramellával egészülnek ki, és egy szép hosszú gyümölcsös utóízzel zárulnak.

Cabernet Sauvignon

Villány egyik jellemző nagy vörösborokat adó fajtája. Ez egy filigránsabb változata, mely 16 hónapot tölt nagy tölgyfahordókban. Testes, de ugyanakkor elegáns, kellemes vörösbor.

Fekete járdovány

Málna, meggy, virágos és finom hordós jegyek. Illatában főleg fanyarabb gyümölcsök dominálnak, leheletnyi kakaós-kávés aroma kíséretében. Kóstolva szép egyensúlyt mutat, kellemes savérzet és finom tanninok egészítik ki az ízérzetet. A fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség és feszes szerkezet jellemzi, melyeknek köszönhetően már most nagyon kellemes, de évek múlva is egy igazán izgalmas tételt kóstolhatunk.

Cabernet Sauvignon barrique

Ez a fajta egy testesebb interpretációja. Illatában a sokszínűség jellemzi: különféle gyümölcsök mellett a fa füstössége is szépen megjelenik, mely a hosszabb, kis tölgyfahordós érlelésnek köszönhető. Nagy testű, komplex szerkezetű bor, hosszú utóízzel. Jól érlelhető.

Syrah

A Konkoly dűlőben található fiatal ültetvényünk termése. Stílusában szerettünk volna egy gyümölcsös, testes vörösbort készíteni. Az érett tanninok, vastag textúra, izgalmas fűszeresség és a rövid másodtöltésű barrique hordós érlelésből adódó, elegáns fahordós jegyek egy igazán komplex bort eredményeztek.

Villányi Franc Ördögárok dűlő

A Villányi franc az elegancia és a harmónia megtestesítője. A termőtáj, a tökéletesen érett szőlő, a szigorú válogatás és a kishordós érlelés, amelyeknek köszönhetően gazdag és sokrétű, különleges és hosszú érlelésre alkalmas dűlőszelektált bor született.

Kopar

A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül, Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly, Ördögárok) szelektált alapanyagok felhasználásával. A bor Cabernet Franc, Merlot valamint Cabernet Sauvignon házasítása. Átlagosan 16-18 hónapig érleljük tölgyfahordókban.

Solus

A pincészet emblematikus Merlot bora, mely kizárólag a Kopár dűlő terméséből készül a legjobb évjáratokban. A Solus jelentése egyedi, mely utal a bor egyedi, különleges voltára. Szerettünk volna egy olyan bort elkészíteni, mely megállja a helyét a világ nagyjai között is.

Attila

A pincészet eszenciája, mely egy különleges hordóválogatás. A pincészet legszebb új barrique hordóiból szelektált, limitált mennyiségben készülő borkülönlegesség. Magában hordozza az egyedülálló Villányi termőtáj valamennyi értékét. Mélység, komplexitás, koncentráció és elegancia jellemzik. Nagy érlelési potenciállal rendelkező bor.

This post is also available in: angol, német