kenyér_1200x423

Kenyér szőlőmag őrleménnyel

Sokan álltak neki mostanában kenyeret sütni, és valóban csodálatos dolog megszegni azt a frissen sült, illatos cipót, amit saját magunk készítettünk. Molnár Péter séfünk most megosztja a szőlőmag őrleménnyel készült kenyér receptjét, mi pedig mindenkit bíztatunk arra, hogy próbálja ki, hiszen nemcsak finom és egészséges, de azoknak, akik kóstolták már a Mandula Étteremben, visszahozhatja az ismerős ízeket. 

Hozzávalók:

- 550 g BL55 liszt
- 15 g só
- 75 g szőlőmag őrlemény
- 350 ml langyos víz
- 100 g házi kovász (vagy 25 g friss élesztő)

Keverjük el a lisztben a sót és a szőlőmag őrleményt, adjuk hozzá a kovászt (vagy élesztőt) és a langyos vizet. Alaposan dagasszuk össze a tésztánkat, amíg szép rugalmas és tömör nem lesz. Letakarva, meleg helyen pihentessük egy órát, majd újra gyúrjuk át, formázzuk, hajtogassuk. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és addig megint pihentessük a kenyerünket. Tegyünk a sütőbe egy hőálló tálban vizet, hogy gőz keletkezzen, majd a kilisztezett sütőformába helyezett kenyeret 20-25 perc alatt süssük meg.

Szőlőmag termékek

This post is also available in: angol