Szőlőterületeink a Villányi borvidék olyan kiváló adottságú dűlőiben találhatóak, mint a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy, Ördögárok. Talaj és mikroklíma szempontjából minden egyes termőterület némileg eltérő adottságokkal rendelkezik, de jellemzően az alapkőzet mészkő-dolomitos alaptalajon elterülő, mészben gazdag lösz, mely kiválóan alkalmas nagy vörösborok készítésére. 2010 óta pedig a teljes szőlőterületünkön bio gazdálkodást folytatunk.

A nagyszülők elbeszélése alapján a valamikor híresen jó, remek adottságokkal bíró, ám a nagyüzemi gazdálkodás során parlagon hagyott területeket –a 1990-es évektől kezdődően folyamatosan – megvásároltuk, és ismét betelepítettük. 2010 óta a pincészet kizárólag kemikáliáktól mentes, bio szőlőművelést folytat. A kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő, ezért szőlőterületeinken nem léteznek kompromisszumok.

Birtokadatok

Területnagyság:70 ha
Tőkeszám:7200 tőke/ha
Művelésmód:ikertőkés – közép magas kordon
Tőketerhelés: nagy boroknál hajtásonként 1 fürt (0,7-1 kg/tőke)
Termesztett szőlőfajtáink:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Portugieser, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir, Tempranillo, Kékfrankos, Fekete Járdovány
Kísérleti jelleggel termesztett fajták: Ősi Kárpát medencei fajták: Bakator, Purcsin, Csóka, Balafánt, Kékbajor, Feketefájú bajor

This post is also available in: angol, német