Általános leírás: A terület a Szársomlyó hegy mögött, Nagyharsány irányában megnyíló, védett völgyben található. A Fekete-hegy része, mely összesen 25 ha területet foglal magában és szinte kizárólag a Gere család birtokában van. A valamikori híres terület egy itt gazdálkodó családról kapta a nevét és szintén áldozatul esett a nagyüzemi gazdálkodásnak, mert 40 évig megmunkálatlanul hagyták. A terület helyreállítását és betelepítését Gere Attila 1998-ban kezdte el. Az első szüret 2001-ben történt.

Ez a dűlő magasabban fekszik mint társai, hiszen a tengerszint feletti magasság itt már 230-250 métert is eléri. Igen meredek (15-20%), délnyugati fekvésű terület. A Pincészet csúcsborának, a KOPÁR Cuvée-nek az alapanyaga is részben innen kerül ki.

Talaj: A talaj mészkő-dolomitos alapkőzeten elterülő lösz és vörösagyag. A löszhöz egyes helyeken triászkori dolomit, mészkő és juramészkő keveredik. Az egész területen megfigyelhetők a meszes kődarabok sokasága, melyek helyenként ököl méretűek. Ezek ásványi anyagokban gazdag bort eredményeznek.

Mikroklíma: A magasabb fekvés miatt valamivel hűvösebb, mint a Kopár dűlő, de egyébként hasonló klimatikus adottságokkal rendelkezik.

Termesztett szőlőfajták: Portugieser, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah.

Művelési mód: Középmagas (70 cm) kordon művelés, ikertőkés telepítés, 7.200 tőke/ha.

This post is also available in: angol, német