Gere Attila és Schubert Vilmos 2010-ben közös pincészetet hozott létre Villányban azzal a céllal, hogy a borvidék nagyszerű alapanyagaira támaszkodva friss, gyümölcsös ám mégis tartalmas borokat hozzanak létre. A pincészet kínálatát kizárólag reduktív, acéltartályban elkészített könnyed, légies borok adják, melyeknek döntő többsége fehér- illetve rozé bor. A pincészet önálló márkanévvel és arculattal forgalmazza borait. www.csillag-volgy.hu

Sauvignon Blanc

Ez a Sauvignon Blanc maga a friss, üde gyümölcsösség. Illatában bodza és egzotikus citrusfélék bukkannak fel, melyhez a szájban frissesség és egyensúly társul. 10-12 °C hőmérsékletre hűtve saláták és hidegtálak kiváló kísérője lehet.

Cserszegi Fűszeres

Borcsaládunk egyik kiemelt tagját a már megszokott üde, gyümölcsös frissesség és magas illatintenzitás jellemzi. Héjon hideg áztatással, reduktív technológiával készült. Az így nyert illatos borban az egzotikus citrusfélék illat és ízjegyei dominálnak. 10-12 °C-on fogyasztva mutatja meg kiválóbb arcát.

Irsai Olivér

Irsai Olivér borunkat illatában virágos jegyek és enyhe füstösség jellemzi. Szájban egyszerre jelenik meg a telt és lágy ízvilág. A préselés előtti hidegáztatásnak és a reduktív technológiának köszönhetően ez a bor is gyümölcsös, üde, friss karaktert kapott. Jól behűtve beszélgetések, baráti összejövetelek tökéletes kísérője lehet.

Chardonnay

Gazdag illatvilág, elsősorban a fajtára jellemző citrusok és érett őszibarack. Ízében a déli borokra jellemző lágyság, visszaköszönnek a fehér húsú gyümölcsök is. Finom savak kísérik a kortyot, a bor nem veszít telt jellegéből. Reduktív Chardonnayhoz méltó elegancia, és könnyedség.

Rosé

A Villányi borvidék korai szüretelésű Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir és Cabernet Franc szőlőiből készült rosé bor. Acéltartályban, irányított hőmérsékleten erjedt. Az illatában piros bogyós gyümölcsöket és mandarint idéző jegyek, a szájban telt és élénk benyomással társulnak.

Kékfrankos

Lágy karakterű kékfrankos az érett cigánymeggy, málna és a gyümölcsök mögött megbújó csokoládésság aromavilágával. Ízében mindez egy kortyban visszaköszön, melyet elegáns hordóhasználat és finom tanninok tesznek mélyebbé és kerekebbé.

Fruska

Cabernet Franc, Merlot, Portugieser. Közepes test és pohárból kitörő gyümölcsösség jellemzik. Illatos bor, melyben a málna, feketeszeder meggy és cseresznye keverednek némi borsossággal. Ízében ropogós gyümölcsösségét finom tanninok és lágy savérzet kísérik.

Merlot

Társaságban vagy anélkül ez a Merlot kiváló társ a kikapcsolódáshoz. Ízében könnyed, mégis jellegzetes gyümölcsös, behízelgő merlot illat- és íz jegyeket hordoz, amelyek a friss szeder és fekete ribizli ízére emlékeztetnek.

This post is also available in: angol, német