Gere Attila és Schubert Vilmos 2010-ben közös pincészetet hozott létre Villányban azzal a céllal, hogy a borvidék nagyszerű alapanyagaira támaszkodva friss, gyümölcsös ám mégis tartalmas borokat hozzanak létre. A pincészet kínálatát kizárólag reduktív, acéltartályban elkészített könnyed, légies borok adják, melyeknek döntő többsége fehér- illetve rozé bor. A pincészet önálló márkanévvel és arculattal forgalmazza borait. www.csillag-volgy.hu

Irsai Olivér Gyöngyözőbor

Szalmasárga árnyalat, apró gyöngyök a pohárban. Illatában virágos jegyek, lime, érett fehérszőlő aromái. Kóstolva visszaköszönnek az illatjegyek egy száraz, ugyanakkor telt lecsengéssel. Szép savak és a frissességet kiegészítő elegáns gyöngyözés, gazdag gyümölcs érzet kíséretében.

Sauvignon Blanc

Illatában lime, egres, bodza és némi fehérbors érezhető. Kóstoláskor érett gyümölcsök és csalános jegyek jelennek meg, melyek egy, a pohárban forgatva már magas beltartalmi értékekre utaló borban koncentrálódnak. Citrusos, sokrétű, fajtajelleges sauvingon blanc.

Cserszegi Fűszeres

Fehér szőlő és citrusok, virágos jegyek. Illatában érett banán és narancs, melyek kóstoláskor a bor olajos textúrájában még intenzívebben jelentkeznek és hosszan maradnak. Szép savak és egy zamat gazdag fűszeres aromavilág. Komolyságot sugalló jellemzők.

Irsai Olivér

Élénk szalmasárga árnyalat, szőlővirág, ananász, sárgabarack, érett gyümölcsös jegyek. Kóstoláskor lágy és telt, olajos textúra jellemzi, melyben visszaköszönnek az illatában intenzíven jelentkező fehér húsúak. Gazdag, jó ivású irsai olivér a primőr borokra jellemző frissességgel.

Chardonnay

Illatában meghatározó édes citrusos, érett aromák, mangó és banán, őszibarackkal kiegészülve. Ízében a zamatok gyümölcshangsúlyosan köszönnek vissza némi citromfű és kapor kíséretében. Szép egyensúlyú bor, melyet gazdag ízvilág, közepesnél nagyobb test és a reduktív borok frissessége jellemez.

Rosé

Érett gyümölcsaromák, melyben főleg piros bogyósok és némi füstösség jelentkezik.  Ízében cseresznyés, málnás jegyek és lágy savak jellemzik. Illatos, de nem túlzó teltség  jellemzik.

Kékfrankos

Lágy karakterű kékfrankos az érett cigánymeggy, málna és a gyümölcsök mögött megbújó csokoládésság aromavilágával. Ízében mindez egy kortyban visszaköszön, melyet elegáns hordóhasználat és finom tanninok tesznek mélyebbé és kerekebbé.

Fruska

Közepes test és pohárból kitörő gyümölcsösség jellemzik. Illatos bor, melyben a málna, feketeszeder meggy és cseresznye keverednek némi borsossággal. Ízében ropogós gyümölcsösségét finom tanninok és lágy savérzet kísérik.

Merlot

Társaságban vagy anélkül Merlot borunk kiváló társ a kikapcsolódáshoz. Ízében könnyed, mégis jellegzetes Merlot illat-és ízjegyeket hordoz, amelyek a friss szeder és feketeribizli gyümölcsösségére emlékeztetik a fogyasztót.

This post is also available in: angol, német