Gere Attila és Schubert Vilmos 2010-ben közös pincészetet hozott létre Villányban azzal a céllal, hogy a borvidék nagyszerű alapanyagaira támaszkodva friss, gyümölcsös ám mégis tartalmas borokat hozzanak létre. A pincészet kínálatát kizárólag reduktív, acéltartályban elkészített könnyed, légies borok adják, melyeknek döntő többsége fehér- illetve rozé bor. A pincészet önálló márkanévvel és arculattal forgalmazza borait. www.csillag-volgy.hu

Sauvignon Blanc

Ez a Sauvignon Blanc maga a friss, üde gyümölcsösség. Illatában bodza és egzotikus citrusfélék bukkannak fel, melyhez a szájban frissesség és egyensúly társul. 10-12 °C hőmérsékletre hűtve saláták és hidegtálak kiváló kísérője lehet.

Cserszegi Fűszeres

Borcsaládunk egyik kiemelt tagját a már megszokott üde, gyümölcsös frissesség és magas illatintenzitás jellemzi. Héjon hideg áztatással, reduktív technológiával készült. Az így nyert illatos borban az egzotikus citrusfélék illat és ízjegyei dominálnak. 10-12 °C-on fogyasztva mutatja meg kiválóbb arcát.

Irsai Olivér

Irsai Olivér borunkat illatában virágos jegyek és enyhe füstösség jellemzi. Szájban egyszerre jelenik meg a telt és lágy ízvilág. A préselés előtti hidegáztatásnak és a reduktív technológiának köszönhetően ez a bor is gyümölcsös, üde, friss karaktert kapott. Jól behűtve beszélgetések, baráti összejövetelek tökéletes kísérője lehet.

Chardonnay

Gazdag illatvilág, elsősorban a fajtára jellemző citrusok és érett őszibarack. Ízében a déli borokra jellemző lágyság, visszaköszönnek a fehér húsú gyümölcsök is. Finom savak kísérik a kortyot, a bor nem veszít telt jellegéből. Reduktív Chardonnayhoz méltó elegancia, és könnyedség.

Rosé

A Villányi borvidék korai szüretelésű Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir és Cabernet Franc szőlőiből készült rosé bor. Acéltartályban, irányított hőmérsékleten erjedt. Az illatában piros bogyós gyümölcsöket és mandarint idéző jegyek, a szájban telt és élénk benyomással társulnak.

Fruska

Cabernet Franc, Merlot, Portugieser. Közepes test és pohárból kitörő gyümölcsösség jellemzik. Illatos bor, melyben a málna, feketeszeder meggy és cseresznye keverednek némi borsossággal. Ízében ropogós gyümölcsösségét finom tanninok és lágy savérzet kísérik.

Merlot

Társaságban vagy anélkül ez a Merlot kiváló társ a kikapcsolódáshoz. Ízében könnyed, mégis jellegzetes gyümölcsös, behízelgő merlot illat- és íz jegyeket hordoz, amelyek a friss szeder és fekete ribizli ízére emlékeztetnek.

This post is also available in: angol, német