újcsokoládé_1200x423

Csokoládé és bor – új izgalmas alapanyagok és ízek

Eddig is megtalálhatóak voltak nálunk a szőlőmag őrleménnyel készült csokoládék, amelyeket mind magukban, mind borral együtt fogyasztottunk. Idén új, izgalmas alapanyagokban és ízekben gondolkodtunk, és megalkottuk azt a három terméket, amely a pincészet borainak portfóliójához legjobban passzol. A kiválasztás folyamatában a család mellett head sommelier-nk, Fröhlich Tamás vett részt, így most őt kérdezzük a projektről. […]

textil_1200x423

Hogyan került egy függönyre a pincészetünk? – 2. rész

Varró Zoltán húsz évvel ezelőtt alapította a Varrodesignt. A legmagasabbra értékelt, szállodákat és éttermeket díjazó, New York-i és hongkongi versenyek elismerései több hazai szállodát tettek ismertté világszerte, munkájának köszönhetően. Megtisztelő számunkra, hogy a család barátjának mondhatjuk, és hogy segítségével több, számunkra fontos villányi helyszín is megújult. (Az 1. részt itt olvashatja.) Melyek az épületegyüttes legfontosabb […]

skicc_1200x423

Hogyan került egy függönyre a pincészetünk? – 1. rész

Varró Zoltán húsz évvel ezelőtt alapította a Varrodesignt. A legmagasabbra értékelt, szállodákat és éttermeket díjazó, New York-i és hongkongi versenyek elismerései több hazai szállodát tettek ismertté világszerte, munkájának köszönhetően. Megtisztelő számunkra, hogy a család barátjának mondhatjuk, és hogy segítségével több, számunkra fontos villányi helyszín is megújult. Mióta ismered a pincészet borait? Magukat a Gere borokat, […]

kenyér_1200x423

Kenyér szőlőmag őrleménnyel

Sokan álltak neki mostanában kenyeret sütni, és valóban csodálatos dolog megszegni azt a frissen sült, illatos cipót, amit saját magunk készítettünk. Molnár Péter séfünk most megosztja a szőlőmag őrleménnyel készült kenyér receptjét, mi pedig mindenkit bíztatunk arra, hogy próbálja ki, hiszen nemcsak finom és egészséges, de azoknak, akik kóstolták már a Mandula Étteremben, visszahozhatja az […]

Kopar_1200x423

5 dolog, amit nem biztos hogy tudtál a Koparról

Mindig sok történet kötődik a Koparhoz, gondoltuk most az új, 2017-es évjáratú palackok előjegyzése kapcsán megosztunk pár apróságot, amit nem biztos, hogy mindenki tud a borról.  2007 óta ez a közös az összes Koparban  Az elmúlt több mint két évtizedben az alapkoncepció nem változott, kisebb finomításokra ugyanakkor sor került az évek során. Induláskor még a […]

grapelove_1200x423

Magyar kozmetikumok Svájcból – Grapelove

Villányi szőlőmag alapanyagok, svájci termékfejlesztés és gyártás. Gere Andrea kozmetikai termékcsaládja, a GRAPELOVE, új utat mutat a szépségápolásban. A hetedik generációs villányi borászcsalád tagjaként Gere Andrea mindennapjait már gyermekkorától kezdve a szőlőtermesztés és a borkészítés határozta meg. A szőlő bőrre gyakorolt pozitív hatásait egy spanyolországi utazása során tapasztalta meg, melyet itthon is alkalmazni kezdett a […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25 éves a Villány-Siklósi Borút Egyesület

Jeles eseményhez érkezett a Villány-Siklósi Borút Egyesület. A szervezet fennállásának 25. jubileumát ünnepelte. A Siklósi Vár Lovagtermében gyűlt össze a tagság, a volt borúti dolgozók és elnökök, valamint meghívott szakértők, hogy megemlékezzenek 25 év munkájáról, eredményeiről és sikereiről.  A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, Magyarországon elsőként alakult, alulról jövő szerveződésként. Hét helyi önkormányzat, […]

franc dugók_1210x423

Franc&Franc Kóstolónap

2019. november 23-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhet meg 250 borrajongó a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A kóstolónapon több, mint 25 pincészet 40 cabernet franc borát lehet megkóstolni.  A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítják a szervezők. A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását (legalább 40 borminta); az egyes […]

franc fórum_1210x423

Franc&Franc szakmai fórum

A Villányi borvidék 2019-ben már ötödízben rendezi meg Villányban a cabernet franc-ok csúcstalálkozóját. A szakmai fórumot idén november 22-én tartják meg, amely ezúttal a Franc&Franc – Terroir, Vineyards & Vintages témaköröket járja körbe, rangos hazai és külföldi szakértők előadásában. A rendezvényen természetesen nem marad el a szokásos Top12 bemutató sem a classicus, premium és super premium […]

évjárat_1210x423

Évjárat-értékelés 2019

Nemrég befejeztük az idei szüretet. Ez a pár hét talán a legintenzívebb időszaka a borkészítésnek, de fontos, hogy egy egész év munkája áll ilyenkor a szüret mögött. Ráadásul nemcsak rajtunk, hanem az időjáráson is múlik egy-egy év sikere, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy mi történt a szőlőben 2019-ben. Egy adott évjárat értékelésekor nem lehet […]