Kopár_1210x425

A Kopár-dűlő

A Kopár a Villányi borvidék egyik legkiemelkedőbb dűlőjeként ismert terület, amely Villány és Nagyharsány között, a Szársomlyó-hegy déli részén terül el. Magyarország egyik legdélebbi szőlőültetvénye, ahonnan a Gere Attila Pincészet csúcsboraihoz szüreteljük a fürtöket.  Régebben sok fehérszőlő termett itt, főleg olaszrizling, aztán a rendszerváltás után, a minőségi termelés kezdetekor már kék szőlőt telepített mindenki igazodva […]

gasztro_1210x423

Reggel, délben, este: Nyári gasztro – és bortippek

Szeretünk főzni, és szeretjük a nyár sokszínű, változatos alapanyagait is. Ilyenkor van idő egy ráérősebb reggelire, szívesen készítünk egy könnyű ebédet, vagy este grillezünk és borozunk a szabadban. Minden napszakhoz és minden étkezéshez van bortippünk, amit most meg is osztunk. Fehér Frici 2017 Gyöngyözőbor, jéghidegre behűtve, más nem is kell a nyári hőségben, és akár […]

újdizájn_1210x423

Megújultak a Gere borok

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy […]

húsvét_1210x423

Készüljünk a húsvétra

Idén április első napjaira esnek a húsvéti ünnepek, így itt az ideje, hogy ismét gondolkodjunk azon, mi kerüljön a nagyböjt után az ünnepi asztalra, és a poharakba. Fehér és Rosé Frici 2017 A legújabb évjáratú fehér és rozé Fricik tökéletes aperitifek, hűtsük be őket, és kínáljuk ezekkel a gyöngyözőborokkal a vendégeinket. Frissek, gyümölcsösek, és így […]

pinceszet_pohar_1210x423

Gere Kopar 2015 – Előjegyzés

Ismét eljött az idő, hogy egy újabb évjáratú Kopar Cuvée kerüljön a piacra, méghozzá a 2015-ös évből. Február 15-től március 15-ig tart majd az előjegyzési időszak, amikor a 12 palackos faládákat megrendelhetitek, ha pedig 24 palackot vásároltok, akkor egy Kopar Magnumot adunk ajándékba. A Kopar ebben az évben már május 15-én debütál, így akkortól indul […]

legifoto_1210x423

Mi történt 2017-ben?

Természetesen rengeteg minden történik a pincészetünknél, folyamatosak a munkák a szőlőben és a pincében, sok vendég, borkóstolók, rendezvények, külföldi utak és villányi programok. Most a legfontosabb tavalyi eseményeket összefoglaljuk nektek, és kicsit magunknak is. Vince-nap a borvidéken Minden évet a Vince-nap programjaival indítunk január végén, ami az új év egyik legelső eseménye. Régi szokás, hogy […]

szőlőmag_1210x423

Szőlőmag: a természet ajándéka

Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írt először a szőlőmag kedvező hatásáról, arról, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Pincészetünk már 2010 óta foglalkozik a bortermelés mellett a szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik. A szőlőmagból egyrészt […]

Vince_napra

Vince-napi programjaink

A Villányi borvidéken is megkezdődött az igazi tél, és Szent Vince napjának megünneplése az új év egyik legelső eseménye. Már több éve, hogy a Pincéről Pincére Variációk Vincére rendezvénye számos színes programlehetőséggel várja a borkedvelőket. Régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-napi időjárásából, és az akkor lemetszett “Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüretre. Egyik […]

solus_1210x423

Solus az ünnepekre

Az ünnepek bora a Solus, és minden nap ünnep, amikor egy palackkal kinyitunk belőle. A pincészetünk egyik top tétele tökéletes választás a karácsonyi ünnepekre, hiszen egyaránt tudjuk az ételek mellé párosítani, a vendégekkel együtt elfogyasztani egy-egy pohárral, vagy ajándékba venni. Nemrég került forgalomba a 2012-es évjáratú Solus. Dűlőszelektált, limitált tétel, ami a Kopár-dűlőről szüretelt merlot-ból […]

franc_pinceszet

A Villányi Franc

Villány a már régóta meglévő eredetvédelmi rendszerét 2014-ben dolgozta át, és alkotta meg az új borvidéki márkát, azóta dolgozunk együtt a Villányi Franc sikeréért. Szakértők és borkedvelők egyaránt elismerik és szeretik a borokat, amit az is jól jelez, hogy a novemberi Franc&Franc rendezvényre évről évre egyre többen jönnek. A szabályzat szerint a premium és super […]