kekfurtok-1210x423

Ismerd meg a Fekete Járdoványt!

Hét ősi, magyar fajtát hoztunk 2004-ben a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből. Akkor bakator, balafánt, purcsin, feketefájú bajor, kékbajor, csókaszőlő, és a fekete járdovány került hozzánk. Kísérletként először mindegyikből 2-2 sor próbaültetvénnyel kezdtünk a pincészet épülete mellett. Mivel a Kutatóintézetben nem tudtuk ezeket fajtaborként megkóstolni, és a kis mennyiség miatt nálunk sem készült önálló […]

karacsonyfa-1210x423

Gere borcsomagok karácsonyra

Ajándékozz Gere Attila bort karácsonyra és rendeld meg kényelmesen a webáruházunkon keresztül. Mindenki megtalálja a szerettei számára legtökéletesebb meglepetést és azokat a borokat, amik remekül illenek az ünnepi fogásokhoz. Villányi Franc csomag + ajándék 1 palack Weninger & Gere Villányi Franc 2012 díszdobozban 2 db Gere logós borospohár 1db Villányi Franc drop-stop + Ajándék ChocoMe […]

szureti-ladak2-1210x423

A 2016-os évjárat értékelése

Végeztünk már az idei szürettel, így a továbbiakban a figyelmünk nagy része a pincére koncentrálódik, ahol a borok erjednek és érlelődnek. Mindig érdemes áttekinteni, hogy hogyan alakulnak az évjáratok, hiszen nagyon sok tanulságot tudunk levonni egy-egy évjáratjelentésből. Mivel a megelőző évek időjárási körülményei is kihatnak a következő év jellemzőire és a szőlő fejlődésére, az, hogy […]

ordogarok_1210x423

Az Ördögárok dűlő

A négy nagy dűlőnk és területünk közül a részben Villányhoz, részben Nagyharsányhoz tartozó, összesen 60 hektárnyi Ördögárokból mi 15 hektáron műveljük a szőlőt. A 70-es években ezt a területet kivonták a termelésből, mivel a művelése nagyüzemi keretek között nem volt megoldható, ezért hamar beerdősödött ez a rész. 2001-ben kezdtük meg a terület helyreállítását és újratelepítését, […]

szüreti ládák 1210x423

Szüreti start a pincészetnél

A borvidéken az egész éves munka eredménye az őszi szüret. Eddig szerencsére kedvezett az időjárás, reméljük, hogy ez továbbra is így marad, hiszen mostantól szinte folyamatos a szüreti munka, a 70 hektáron mindig lesz mit szedni. A szüretet idén is a rozé boraink alapanyagának szánt szőlő szedésével indítottuk. A Weninger & Gere, valamint a gyöngyöző […]

gere_hordok_1210x423

Borkóstoló és pincelátogatás programjaink

Borvidékre kirándulni mindig nagy élmény, hiszen egy-egy bortúra alkalmával a vendégek találkozhatnak a borásszal, körülnézhetnek a pincében, megleshetik, hogy hogyan és hol készülnek a borok. A borkóstolók és pincelátogatások már önmagukban képesek nagy élményt nyújtani szakértőknek és laikusoknak egyaránt. A hozzánk látogató vendégeknek éppen ezért számos lehetőséget kínálunk. A Gere Attila Pincészetébe illetve a Gere […]

olasz_palack_1210x423

Nyár van, fröccsözzünk!

Biztosan nem a fröccs az első dolog, ami Villányról valakinek az eszébe jut, de a nyár az itt is nyár és a meleg itt is meleg. Ilyenkor pedig nekünk is jól esik egy pohár jéghideg fröccs, hol az olaszrizlingünkből, hol a rozénkból. A legenda szerint 1842-ben Fáy András vendégül látta fóti pincéjében Vörösmarty Mihályt és […]

gereschubert_kostolo_1210x423

Gere & Schubert – Csillagvölgy borkóstoló és pincelátogatás

Júliustól új program vár minden Villányba látogató vendéget! A Gere & Schubert azaz a Csillagvölgy pincészet könnyed, illatos boraival egy teljesen más megközelítésből mutatja meg a villányi értékeket. Frissesség és gyümölcsösség jellemzik Gere Attila és Schubert Vilmos közös vállalkozásának borait. Az alkalmazott technológia és kíméletes feldolgozás eredményeként a lehető legtöbb íz és illatanyag megőrzését tűzték […]

merlot_dor_oklevel valt

Aranyérmet nyert Svájcban a Solus 2012

A Svájcban megrendezett Mondial du Merlot & Assemblages borversenyen a 2012-es Solus merlot aranyérmet nyert. Ez az egyetlen nemzetközi verseny a világon, amely teljes egészében a merlot fajtának, az abból készült fajtaboroknak és házasításoknak ad teret. A borokat a versenyen a nemzetközi zsűriből álló bírák több kategóriában is értékelték: kizárólag merlot-ból készült tételek, rosék, régebbi […]

mandula_asztal_1210x423

A Gere család kedvenc receptjei nyárra

A bor és a gasztronómia mindig kéz a kézben jár, és pláne tavasszal és nyáron szeretünk főzni a színpompás friss zöldségekből és gyümölcsökből. A kedvenc receptjeinkhez szívesen párosítjuk a borainkat, és sokszor kerül az ételekbe is belőlük, ami mindig feldobja a fogásokat. Sült kecskesajtos saláta Gere-féle dresszinggel – Olaszrizling 2015 Friss és egészséges, emellett azért […]