frici_parti2016

Gere Frici Pink Party

Június 1-jén a DiVino Gozsduban ismét megrendezzük a Gere Frici Pink Partyt. A főszerepben ezúttal is a rozé habzónk lesz, és nem maradhat el a játék, a nyeremények és a jó hangulat sem. Gyere rózsaszínben, és a bejáratnál kapsz tőlünk egy kupont, amelyért cserébe a pultnál vendégünk leszel egy pohár Rosé Fricire. Ha felírod a […]

Gere Rosé Fricik

A Frici story

A szállodánk nyitásakor rögtön szembe találtuk magunkat azzal a problémával, hogy milyen welcome drinket, aperitifet kínáljunk a vendégeknek. Bár tudtuk, hogy számtalan remek hazai bor létezik ebben a kategóriában, a Crocus Hotel és a Mandula Étterem mögött álló pincészet miatt egyértelmű volt, hogy saját, villányi bort szeretnénk a poharakba tölteni. Ezért elkezdtünk habzóborokat készíteni, de […]

kopar_lada

A Kopar története

A ’90-es évek első felében hozzánk hasonlóan több villányi borász figyelmét is felkeltették az ún. bordeaux-i fajtákból, azaz a cabernet sauvignonból, cabernet franc-ból és merlot-ból készített borok. Mindez persze kézenfekvő volt, hiszen az ültetvények jelentős részét már ebben az évtizedben is ezek a fajták alkották, és Villány természeti adottságai is azt sugallták, hogy érdemes a […]

szolomag_710

Gasztroötletek szőlőmagtermékekhez

A szőlőből nemcsak bor készíthető, számos más feldolgozási és felhasználási módja is ismert. A szőlőmag olaja és mikroőrleménye, valamint a zöld szőlő leve, a verjus (verzsü) egészséges és egyben finom kiegészítője lehet az otthoni konyhának. SZŐLŐMAGOLAJ A pincészet tökéletesen érett kék szőlőinek magjából kinyert olaj rendkívül gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban. Magas hőtűrő képességének köszönhetően kiválóan […]

tinta_palack

Tinta, mediterrán hangulatban

A Weninger & Gere Pincészet kínálatában 2006 óta szerepel a Tinta névre hallgató bor, ami egy igazi ritkaságot takar: az országban csak itt palackozunk fajtaborként tempranillót. Franz Weninger a 2000-es évek elején keresett meg minket azzal az ötlettel, hogy a közös birtokon érdemes lenne tempranillót telepítenünk. Abból indult ki, hogy Magyarországon Villány környékén a legmagasabb […]

tempanillo_ordogarok

Tempranillo – a spanyol vendég

A tempranillo Spanyolország és Portugália egyik legismertebb szőlőfajtája. A neve a „temprano” szóból ered, ami „korai”-t jelent, hiszen néhány héttel korábban érik, mint a legtöbb spanyol kékszőlő-fajta. Több elnevezése is van: ha Spanyolországban az ull de llebre, a cencibel, a tinta de toro, a jancivera, az ojo de liebre és a tinta del pais nevekkel […]

pinyo2

Hordós Vince – Vince-napi borkóstoló

A Villányi borvidéken épp megkezdődött az igazi tél, és Szent Vince napjának megünneplésére készülünk. Az egyre népszerűbb Pincéről Pincére Variációk Vincére számos színes programlehetőséggel várja a borkedvelőket. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A Vince-nap alkalmából a borvidéki programsorozathoz csatlakozva a Gere Attila Pincészet szombat délelőtt egy borkóstolóra várja a […]

Franc & Franc Villány invites Loire

A villányi franc színre lép

Amikor először ültünk le arról beszélni a helyi borászokkal, hogy a Villányi borvidéknek szüksége van egy közös zászlóshajóra, hamar egyetértésre jutottunk abban, hogy a cabernet franc lesz az. Tudtuk azt is, hogy e bortípus akkor lesz hosszú távon sikeres, ha mint borstílus leírható és átlátható. 2013-ban alakítottuk ki a szabályzást, létrehozva a super premium kategóriát, […]

martonnap

Márton napi újborvacsora Gere Attilával a Mandulában

Szeretettel publikáljuk az idei 2015-ös Márton napi borvacsoránk menüjét. Villányi libafalatok: Füstölt libamell, Liba rilette Kacsamáj pástétom must redukcióval és marinált hagymával, szőlőmagos brióssal Gesztenye cappuccino libatepertős grillázzsal, almával Őszi tekercs tökkel és libazúzával, csípős szilvamártással Libacomb és libahurka párolt radicchióval, céklával és édesburgonyával Lúdláb desszert 2015 Egész novemberben liba-kacsa klasszikusok napi ajánlatban: Liba vincellér […]

elojegyzeshez

Kopar Cuvée 2012 – Előjegyzés

Kopár Cuvée 2012 – Előjegyzés Szeretettel adunk hírt arról, hogy megkezdtük a Kopar Cuvée új, 2012-es évjáratának előjegyzését. A kedvezményes áron történő előjegyzési időszak 2015. szeptember 15-től,  október 15-ig tart. A BOROKAT 2016. ÁPRILISÁBAN SZÁLLÍTJUK. A GERE Pincészet emblematikus zászlós bora előjegyezhető -       közvetlenül a pincészetnél (pinceszet@gere.hu) -       egyszerűen, gyorsan a webáruházban, -       valamint kereskedő […]