merlot_dor_oklevel valt

Aranyérmet nyert Svájcban a Solus 2012

A Svájcban megrendezett Mondial du Merlot & Assemblages borversenyen a 2012-es Solus merlot aranyérmet nyert. Ez az egyetlen nemzetközi verseny a világon, amely teljes egészében a merlot fajtának, az abból készült fajtaboroknak és házasításoknak ad teret. A borokat a versenyen a nemzetközi zsűriből álló bírák több kategóriában is értékelték: kizárólag merlot-ból készült tételek, rosék, régebbi […]

mandula_asztal_1210x423

A Gere család kedvenc receptjei nyárra

A bor és a gasztronómia mindig kéz a kézben jár, és pláne tavasszal és nyáron szeretünk főzni a színpompás friss zöldségekből és gyümölcsökből. A kedvenc receptjeinkhez szívesen párosítjuk a borainkat, és sokszor kerül az ételekbe is belőlük, ami mindig feldobja a fogásokat. Sült kecskesajtos saláta Gere-féle dresszinggel – Olaszrizling 2015 Friss és egészséges, emellett azért […]

frici_parti2016

Gere Frici Pink Party

Június 1-jén a DiVino Gozsduban ismét megrendezzük a Gere Frici Pink Partyt. A főszerepben ezúttal is a rozé habzónk lesz, és nem maradhat el a játék, a nyeremények és a jó hangulat sem. Gyere rózsaszínben, és a bejáratnál kapsz tőlünk egy kupont, amelyért cserébe a pultnál vendégünk leszel egy pohár Rosé Fricire. Ha felírod a […]

Gere Rosé Fricik

A Frici story

A szállodánk nyitásakor rögtön szembe találtuk magunkat azzal a problémával, hogy milyen welcome drinket, aperitifet kínáljunk a vendégeknek. Bár tudtuk, hogy számtalan remek hazai bor létezik ebben a kategóriában, a Crocus Hotel és a Mandula Étterem mögött álló pincészet miatt egyértelmű volt, hogy saját, villányi bort szeretnénk a poharakba tölteni. Ezért elkezdtünk habzóborokat készíteni, de […]

kopar_lada

A Kopar története

A ’90-es évek első felében hozzánk hasonlóan több villányi borász figyelmét is felkeltették az ún. bordeaux-i fajtákból, azaz a cabernet sauvignonból, cabernet franc-ból és merlot-ból készített borok. Mindez persze kézenfekvő volt, hiszen az ültetvények jelentős részét már ebben az évtizedben is ezek a fajták alkották, és Villány természeti adottságai is azt sugallták, hogy érdemes a […]

szolomag_710

Gasztroötletek szőlőmagtermékekhez

A szőlőből nemcsak bor készíthető, számos más feldolgozási és felhasználási módja is ismert. A szőlőmag olaja és mikroőrleménye, valamint a zöld szőlő leve, a verjus (verzsü) egészséges és egyben finom kiegészítője lehet az otthoni konyhának. SZŐLŐMAGOLAJ A pincészet tökéletesen érett kék szőlőinek magjából kinyert olaj rendkívül gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban. Magas hőtűrő képességének köszönhetően kiválóan […]

tinta_palack

Tinta, mediterrán hangulatban

A Weninger & Gere Pincészet kínálatában 2006 óta szerepel a Tinta névre hallgató bor, ami egy igazi ritkaságot takar: az országban csak itt palackozunk fajtaborként tempranillót. Franz Weninger a 2000-es évek elején keresett meg minket azzal az ötlettel, hogy a közös birtokon érdemes lenne tempranillót telepítenünk. Abból indult ki, hogy Magyarországon Villány környékén a legmagasabb […]

tempanillo_ordogarok

Tempranillo – a spanyol vendég

A tempranillo Spanyolország és Portugália egyik legismertebb szőlőfajtája. A neve a „temprano” szóból ered, ami „korai”-t jelent, hiszen néhány héttel korábban érik, mint a legtöbb spanyol kékszőlő-fajta. Több elnevezése is van: ha Spanyolországban az ull de llebre, a cencibel, a tinta de toro, a jancivera, az ojo de liebre és a tinta del pais nevekkel […]

pinyo2

Hordós Vince – Vince-napi borkóstoló

A Villányi borvidéken épp megkezdődött az igazi tél, és Szent Vince napjának megünneplésére készülünk. Az egyre népszerűbb Pincéről Pincére Variációk Vincére számos színes programlehetőséggel várja a borkedvelőket. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A Vince-nap alkalmából a borvidéki programsorozathoz csatlakozva a Gere Attila Pincészet szombat délelőtt egy borkóstolóra várja a […]

Franc & Franc Villány invites Loire

A villányi franc színre lép

Amikor először ültünk le arról beszélni a helyi borászokkal, hogy a Villányi borvidéknek szüksége van egy közös zászlóshajóra, hamar egyetértésre jutottunk abban, hogy a cabernet franc lesz az. Tudtuk azt is, hogy e bortípus akkor lesz hosszú távon sikeres, ha mint borstílus leírható és átlátható. 2013-ban alakítottuk ki a szabályzást, létrehozva a super premium kategóriát, […]