Villányi Kékszőlőmag és -héj Őrlemény (150g)

Igazán különeges termék, mely hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, hiszen a szőlő magja tartalmazza az egyik legtöbb természetes antioxidánst. A szőlőmag saját szabadalmú, speciális mikro őrlési eljárásnak köszönhetően pedig, az antioxidánsok és az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetbe rendkívül hatékonyan megy végbe.

Bővebben

A Pécsi Tudományegyetemen végzett kutatás bizonyította, hogy a Gere Szőlőmag és -héj őrlemény rendelkezik azokkal az antioxidáns vegyületekkel (quercetin, malvidin, rutin, rezveratrol), amelyek irodalmi adatok alapján a szőlő legjelentősebb antioxidánsai. Jelenlegi szakirodalmi adatok alapján a szőlőmag őrlemény fogyasztása semmiféle mellékhatást nem okoz. Az egészséges életmód részeként, napi bevitele 3000-5000 mg (2 kávéskanál vagy 1 teáskanál) közötti mennyiségben javasolt joghurtba, kefirbe, müzlibe, teába keverve. Érdekesség képpen akár kenyér vagy sütemény sütéséhez is használhatjuk normál liszttel keverve.

Villányi Szőlőmag Olaj 100% (250ml)

A pincészet tökéletesen érett kékszőlőinek magjából hidegsajtolással kinyert értékes olaj rendkívül gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban. Magas hőtűrő képességének köszönhetően kiválóan alkalmas a gasztronómiában főzéshez, vagy saláták készítéséhez.

Bővebben

A szőlőmag és -héj őrleményhez hasonlóan a szőlőmag olaj is gazdag antioxidánsokban, rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, és például más olajfélékhez képest sokkal magasabb arányban tartalmaz E-vitamint. Az olajból naponta egy teás- vagy egy evőkanállal fogyasszunk, vagy keverjük salátákhoz illetve más ételeinkhez. A szőlőmag olajat akár krémekhez is keverhetjük, de natúr formában bőrünk ápolására is kiválóan alkalmas, pl. masszázsolajként.

Verjus (Zöldszőlő lé) (0,5 l)

A középkorban az egyik legelterjedtebb savanyító anyagként használták. Ezt a tradíciót élesztettük újra, amikor a fürtválogatáskor leszedett, még éretlen, zöld szőlő, savakban gazdag levét kipréseltük, és palackba zártuk. Íze különleges gyümölcsös, citrusos aromájú.

Bővebben

Használatát elsősorban saláták elkészítéséhez ajánljuk citrom, vagy ecet helyettesítőjeként, de kiválóan alkalmazható izgalmas mártásokhoz vagy akár frissítő üdítőitalként szódával hígítva. Tipp: verjus-bodza limonádé.

This post is also available in: angol, német